Despre viață și neantul misterios, între noi răsărituri și amurguri trandafirii, așa se creionează și tabloul intitulat „Amurg în luminiș”. Transcederea de la razele unui soare care îmblânzește natura la îmbrățișarea unui amurg ce împânzește liniștea, invită la introspecție asupra esenței umanității și, în principal, ne conferă răspunsuri sau ne generează doar întrebări…
Statornicia culorilor pe pânza luminoasă și încadrarea lor în diverse planuri antinomice creionează povestea unei vieții de om, de la timpurile primordiale la clipirea nopții ce prevestește un neant neînțeles nici chiar de marii filozofi ai lumii. Jocul de nuanțe simplist și complexitatea detaliilor amintesc de un azur vechi al primăverilor eterne sau de amurgurile reci ce prevestesc spectacolul stelelor de argint.
Îmbrățișarea galbenului aprins pare că este o fărâmă de veșnicie statornicită în albastrul etern, însă ea doar amintește doar de fragilul vieții și de amurgul ce pare să își facă apariția poate prea devreme uneori. Liniștea unui luminiș călduros, nuanțat în cele mai vii culori este considerat un lux în contemporaneitate, însă acesta are o traiectorie bine definită și firească – un amurg al amintirilor, o complexitate de sentimente și trăiri și un simbol al unei fărâme de umanitate.
Acest tablou este mai mult decât o culoare aruncată pe o pânză veche, el este un portal către fiecare suflet, generând o viziune personală asupra vieții și oferind o invitație la contemplare asupra a celor mai mari mistere ale umanității. Fiecare privire surprinde nuanțe și înțelesuri diverse, tocmai de aceea tabloul este o expresie a introspecției și o prelungire în timp și spațiu a marilor mistere. Întreaga pictură este învăluită de un mister aparte, un tablou ideal pentru colecționarii de artă și pentru cei care își doresc o nuanță de realitate, introspecție și culoare pe pereții melancolici ai caselor.